9 tips om een miskoop te voorkomen – deel 1

Het overkomt ons allemaal wel eens: het begaan van een miskoop, kleding die je hebt gekocht in een opwelling of in een vlaag van verstandsverbijstering. Wat de reden ook geweest is: een miskoop is nooit leuk, helemaal niet wanneer jij je halve salaris hebt uitgegeven aan een kledingstuk dat achteraf een tegenvaller blijkt te zijn. Wij geven negen tips om te voorkomen dat jouw kleding, met de prijskaartjes er nog aan, in je kast blijft hangen.

#1       Investeer in kwaliteit in plaats van kwantiteit

Niets gaat boven een paar goede basics. Ga in plaats van trendy voor een aantal goede basisstukken. Deze items kun je keer op keer combineren, zonder erop uitgekeken te raken. Investeer bijvoorbeeld in een tijdloze witte blouse, een mooie jeans, een goede blazer en een aantal basic shirts. Ook hiervoor geldt: kwaliteit boven kwantiteit. Geef liever iets meer uit aan een kledingstuk dat je keer op keer kunt wassen, in plaats van een item te kopen dat je na twee keer wassen kunt weggooien.

#2       Blijf trouw aan je eigen kledingstijl

Hoe verleidelijk het ook is om een broek met wijde pijpen of een tule rok te kopen: de kans op een miskoop is groot. Ga in gedachten na of jij de jeans of het rokje zou dragen naar je werk of naar school. Zie jij jezelf al shinen in het kledingstuk? Go for it! Zo niet? Laat het dan hangen. De kans dat het ergens achterin je kast verdwijnt is groot.

#3       Ruim je kast op en maak een lijst van ontbrekende items

Ruim voordat het nieuwe seizoen aanbreekt je kast grondig op. Doe de kledingstukken die je vorig jaar ook niet hebt gedragen in een zak voor het goede doel. De kans dat je het dit jaar wel gaat dragen is namelijk zeer klein. Maak tijdens het opruimen van je kast een lijstje van items die nog ontbreken in jouw garderobe. Houd je tijdens het shoppen aan je lijstje en koop alleen de kledingstukken die hierop staan. Zo winkel je bewust én voorkom je ongewenste aankopen.

#4       Shop alleen als je lekker in je vel zit

We doen het allemaal weleens: shoppen wanneer we niet zo lekker in je vel zitten.  Helaas leveren deze winkelsessies de meeste miskopen op. Trakteer jezelf daarom op een lekker doosje bonbons of een mooie bos bloemen in plaats van een middagje shoppen wanneer je down bent.

Het is je waarschijnlijk al opgevallen: dit zijn maar vier van de negen tips om een miskoop te voorkomen. De andere vijf tips delen wij in ons volgende blogbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *