9 tips om een miskoop te voorkomen – deel 2

Het overkomt ons helaas allemaal wel eens: het begaan van een miskoop. Hierbij het tweede deel van onze tiplijst waarmee jij kunt voorkomen dat je ooit nog een miskoop in huis haalt. Het eerste deel kun je hier terug lezen.

#5       Goedkoop is duurkoop

Het is zeer verleidelijk om je slag te slaan bij goedkopere winkels. Maar doordat de kleding goedkoper is, ben je sneller geneigd om meer te kopen. Ook al die kleine bedragen kunnen zich opstapelen tot een groot bedrag. Investeer daarom liever in één item waar je helemaal dol op bent dan in meerdere kledingstukken waar je minder enthousiast van wordt.

#6       Ga alleen winkelen

Er gaat niets boven een middagje gezellig shoppen met een vriendin, je moeder of zus. Helaas kleeft hier ook een nadeel aan. Doordat je samen gaat winkelen ben je eerder geneigd om een kledingstuk te kopen dat meer de stijl is van je BFF, moeder of zus. Ga daarom lekker alleen shoppen. Zo leidt niemand je af van jouw smaak en stijl. Op deze manier word je daarnaast niet overgehaald om andere kledingstukken te kopen dan de items die op jouw shoppinglist staan.

#7       Koop kleding die je tegelijk kunt dragen

Probeer in de winter alleen kledingstukken te kopen die je direct kunt dragen. Wanneer je bijvoorbeeld in de winter items koopt die je pas in de zomer aan kunt, is de kans groot dat je er tegen die tijd al op uitgekeken bent.

#8       Controleer de pasvorm en het materiaal

Een belangrijke regel tijdens het shoppen: pas de kleding altijd! Dat ene jurkje kan er bij de verkoopster wel waanzinnig uitzien, maar misschien is het niet zo geschikt voor jouw figuur. Check ook altijd even het materiaal van het kledingstuk. Het is zonde als je er later pas achter komt dat er bijvoorbeeld polyester in jouw nieuwe shirtje zit, terwijl je hier niet tegen kunt .

#10     Bij twijfel niet doen

Ben je nog niet helemaal overtuigd over dat ene jurkje? Laat hem dan nog even hangen. Wanneer jij na drie winkels nog steeds alleen maar aan die jurk kunt denken, zeggen wij: kopen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *