De kleur van het jaar

Wist jij al dat er elk jaar een officiële modekleur wordt uitgeroepen? En wist je ook dat dé modekleur van 2015 Marsala is? Je leest hier alles over deze bijzondere (en super trendy) kleur.

Over pantone

Pantone is een Amerikaans kleurcoderingsbedrijf dat een gestandaardiseerd kleurweergave systeem hanteert en kleurcoderingen publiceert. De kleurengidsen van Pantone worden wereldwijd gebruikt door kunstenaars, ontwerpers, producenten, markerteers, stylisten en alle industrieën voor nauwkeurige kleuren identificatie. Ieder seizoen voorspelt het bedrijf de belangrijkste trends in kleuren. Daarnaast benoemen ze jaarlijks een kleur uit tot trendkleur van het jaar, dit jaar is dit de kleur Marsala.

marsala

Mooi marsala

De kleur Marsala is een diepe bordeauxkleurige tint met een koperbruine ondertoon. Hoewel de kleur voor velen waarschijnlijk onbekend in de oren klinkt is de kleur onder de wijnkenners wel bekend. De kleur is namelijk vernoemd naar een wijnstreek op Sicilië, Italië.

Hoewel de naam wellicht onbekend is, is de kleur ons niet vreemd. We kennen hem al langer onder namen als bodreaux, oxblood red of maroon. Pantone zelf omschrijft de kleur als een aardse kleur die stabiliteit en zelfverzekerdheid uitstraalt.

Wil jij ook zelfverzekerdheid uitstralen of volgens de laatste trends gekleed gaan? Bij Fashout vind je een ruime collectie kleding in deze fantastische kleur. Kom langs bij een van onze pop-up stores of bezoek onze winkel in Almere.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *