Modemythes ontmaskerd

Al jarenlang volgen vrouwen trouw het mode-reglement dat ons van jongs af aangeleerd is, en van generatie op generatie wordt overgedragen. Regels waar wij ons aan moeten houden om een modeflater te voorkomen. Veel van deze regels zijn echter achterhaald en regels zijn er nu eenmaal om te breken.

1.      Mix nooit verschillende prints met elkaar

Het mixen van verschillende prints en dessins is één van de meest aanvaarde mode-taboes. Men speelt het vaak veilig door een print te combineren met een effen stof in dezelfde kleurrange. Echter kan het mixen van verschillende prints juist erg verfrissend en stijlvol uitpakken! Sterker nog: het mixen van verschillende trends is een van de belangrijkste trends van deze winter.

2.      Horizontale strepen zijn niet flatteus

Veel vrouwen vermijden horizontale strepen, omdat deze er voor zouden zorgen dat je daardoor er dikker uitziet. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Het geheim zit hem in de dikte van de streep: een dikke streep heeft bijvoorbeeld een totaal ander effect dan een dunne streep.

3.      Denim op denim kan niet

Denim is de afgelopen tijd een grote trend geweest, en dat is nog steeds. Toch durven nog steeds weinig vrouwen zich te wagen aan een denim-op-denim look. Van jongs af aan is ons immers geleerd: denim op denim hoort niet. Stap uit je comfortzone en waag je aan deze stoere én comfortabele trend! Kies, wanneer je het toch nog veilig wilt spelen, voor twee kleuren denim: licht boven en een donkere kleur onder.

4.      Lange vrouwen mogen geen hakken dragen

Het is waar: lange vrouwen zijn al lang en met hakken worden ze nog langer. Het is ook waar dat lange vrouwen mooie lange benen hebben die gezien mogen worden en waar best wel wat extra nadruk op gelegd mag worden. Wat is een betere en meer vrouwelijke manier om dat te doen dan een paar mooie hakken? Tijd om deze mythe voorgoed uit de wereld te helpen.

5.      Goud en zilver gaan niet samen

Vroeger was het inderdaad zo: je droeg goud of zilver maar niet een combinatie van de twee. Tegenwoordig is dit al lang niet meer het geval en kun je goud en zilver rustig tegelijk dragen, het zorgt juist voor een speels effect. Je ziet zelfs steeds meer sieraden waarin beide materialen zijn verwerkt.

Tijd om deze regels te gaan overtreden dus! Shop jouw nieuwe look bovendien extra voordelig bij Fashout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *