Tijdloze strepen

Zonnestralen of regenbuien, strepen kunnen altijd! Of je nu gaat voor een basic gestreept shirt, een gestreepte maxi-jurk of een broek. De streepjes print is al jaren niet weg te denken uit het modebeeld en ook in 2015 is het een ware hit! Maak wat weten we eigenlijk van deze tijdloze trend?

 

Waar komt de streep vandaan?

De Bretonse streep kent haar oorsprong bij de Franse zeelieden, lang geleden. Het shirt met de ronde hals had 12 blauwe en 21 witte strepen, iedere streep stond symbool voor een overwinning van Napoleon. De zeelieden droegen het shirt voornamelijk om praktische redenen: wanneer zij overboord vielen waren ze namelijk gemakkelijk te zien in het water.

Het waren dan ook niet de zeelieden die de Bretonse streep in het modebeeld brachten, maar Coco Chanel. Zij nam de Bretonse strepen van de zeelieden als inspiratie en creëerde daarmee een ware modetrend. Vele grote designers zoals, Jean Paul Gaultier, volgden haar voorbeeld en sindsdien zijn de streepjes niet meer weg te denken.

 

De grootste fashion fabel

Er wordt vaak gezegd dat strepen dik maken, niets is echter minder waar! Onderzoek van de Universiteit van York heeft aangetoond dat er helemaal geen verschil te zien is aan het figuur van iemand wanneer diegene verticale of horizontale strepen draagt.

 

Eindeloos combineren

Strepen kunnen eindeloos gecombineerd worden. Combineer bijvoorbeeld jouw streepjesshirt met een andere trend van dit seizoen: de denim tuinbroek. Of ga voor klassiek zoals de Parijzenaren ze dragen: met een skinny jeans en pumps. Nog geen streepjes in je kast? Shop ze bij Fashout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *